• januari 20, 2023
CONVICT1

Musikern Adel Dostani dömd för kvinnomisshandel

Det såg länge ut som att Adel Dostani hade lämnat det kriminella livet bakom sig i och med att hans karriär som musiker tog fart. Tyvärr visade det sig att Adel Dostani levde ett annat liv i sitt eget hem och att han misshandlade sin flickvän. Nu är hans domar fastslagna i tingsrätt och hovrätt.

Kort om Adel Dostani

Vem är Adel Dostani?Adel är en känd musiker inom hiphop med miljontals lyssningar på Spotify.
Var bor Adel Dostani?Enligt merinfo bor han i Kista, men han avtjänar nu ett fängelsestraff.
Hur gammal är Adel?Adel Dostani är född den 13 juli 1993 (enligt Ratsit)
Vad är Adels fullständiga namn?Musikern Adel heter Adel Dostani

Domen mot Adel Dostani

Adel Dostani, eller Adel som han kallar sig som artist, blev under våren 2022 dömd till två års fängelse för att ha misshandlat sin flickvän. Adel nekade hela tiden till anklagelserna och överklagade domen till hovrätten. Där skärptes dock straffet med sex månader i och med att hovrätten bedömde misshandeln som grov. Anklagelserna mot Adel handlade inte om något enstaka tillfälle, utan rättegången behandlade 12 olika tillfällen när Adel ska ha misshandlat sin flickvän svårt.

Domen mot Adel Dostani kom som en chock för många av hans fans, men det var också många som inte blev förvånade. Adel Dostanis ursprung som fängelsekund och hans påstådda kopplingar till kriminella nätverk hade länge varit en snackis. Bland alla de rykten som florerade nämndes bland annat att han ska ha varit med när Einar dödades och att Adel också skulle ha blivit beskjuten. Ingen visste dock med säkerhet vad som pågått och många hoppades att det bara var just illasinnade rykten och att Adel skulle leva ett liv fritt från kriminalitet. 

Adels tidigare tid i fängelse

Även om det var allmänt känt att han hade suttit inne tidigare och att Adel Dostani hade ett relativt långt brottsregister hoppades många att framgångarna med musiken skulle ha gett honom ett nytt liv. Det hade varit under sin tidigare fängelsevistelse som han börjat skriva låttexter och när han släpptes fri hade musikkarriären tagit fart. Adels låtar gick otroligt bra på Spotify. Låten “Skina” skrevs kort efter att han satt inne och den har ca 70 miljoner lyssningar i dagsläget. 

Adel har gjort många olika låtar och två album:

  • Fem stjärnor, längd 22 min (2019)
  • Guld utav sand, längd 39 min (2020)

Tyvärr ser det ut som att Adel Dostani inte kunde bli fri från narkotikamissbruket, något som säkert kan ha påverkat att han var våldsam mot sin flickvän.

Adel Dostani skapar förvirring på Flashback

Efter att hovrätten skärpt domen mot Adel började en rad spekulationer komma igång på sociala medier. Det verkade som att Adel inte alls satt i något fängelse, utan flera berättade att han synts på olika platser. Förvirringen gällde bland annat vilket land Adel Dostani befann sig i då flera menade att han blivit sedd i både Polen och Turkiet. Enligt ryktet skulle Adel ha lyckats lämna landet mellan det att domen fastställdes och det datumet när han skulle infinna sig hos Kriminalvården. 

Det som också var märkligt var att Adel Dostanis konto på Instagram fortfarande var aktivt. Någon som utgav sig för att vara Adel fortsatte att posta bilder och statusuppdateringar på kontot. I och med att Adel skulle avtjäna sitt straff på ett av de fängelser med högst säkerhetsklass i Sverige var det inte troligt att han skulle ha en mobil där. På de fängelser med högst säkerhetsklass får de intagna inte använda mobiler och det innebär att han inte kan sitta inne om han postar på Instagram.

Var finns Adel?

På forumet Flashback gick åsikterna vilt isär om huruvida uppdateringarna kom från Adel eller inte. Några menade att det troligtvis var hans manager som postade för att dölja för fansen att Adel satt inne. Andra menade att Adel Dostani hade lyckats hitta ett sätt att slippa sitta inne. Tillsammans med rykten om att han setts i olika länder uppstod en hel del förvirring.

I och med att frågor om vem som sitter i fängelse är sekretesskyddade i Sverige finns det ingen möjlighet för någon utomstående att få veta om Adel verkligen är intagen eller inte. Kanske sitter han på ett svenskt fängelse och låter andra posta åt honom på sociala medier. Eller så har han tagit sig ur landet och retar poliserna genom att själv posta om sin fängelsefria vardag. Vad som är sant vet bara Adel själv.