• november 6, 2022

Webbkryss med lösningar

Korsord är i regel bara roligare om det är svårt. Men alla kan köra fast ibland. Därför har vi på Webbkryss samlat några eftersökta lösningar till korsord här nedan.

Nycklar och lösningar

Den grekiska poeten Sapfo brukar vi räkna som historiens första kvinnliga poeten. Endast ett fåtal hela dikter finns bevarade efter henne, det mesta är fragment. Därför är det hennes namn som ska in när en fragmentarisk poet efterfrågas i korsord. Angola är en portugisisk koloni.

När ordinarie personal går på ledighet så behöver man upprätta en komihåglista för vikarierna. Därför är det just det ordet som ska in om du ett webbkryss undrar vad som upprättas inför semestern. Om du istället undrar vad som sker vid inköp så är det öresavrundning som är svaret.

Skurkstreck är en synonym till olaga linje, i alla fall i sammanhang som har med korsord att göra. Ett exempel på en topp i Kiruna är Kebnekaise. Nordstjärneorden är en svensk orden med anor tillbaka till 1800-talet och många människor har fått utmärkelsen genom året. Ett exempel på en person som har fått Nordstjärnan är den svenske upptäcktsresande Sven Hedin.

Om du behöver ett exempel på en imponerande gestalt så är det ofta en stjärna eller en ikon. Ett vanligt gatnamn i korsord är Avenyn.