• mars 22, 2023

ATG i blåsväder – spelare stämmer efter vinstpåstående på 13 miljoner kr

En spelare på ATG:s nätcasino vann en stor summa pengar på 13 miljoner kronor strax innan jul. Men istället för att få ut hela summan, fick hon bara 130 000 kronor med förklaringen att det hade uppstått ett grafikfel. Kvinnan, som har valt att vara anonym, kommer nu att stämma ATG eftersom hon och hennes advokat inte tror på förklaringen om ett mjukvarufel.

”Det är inget mjukvarufel, det är slarv” säger Advokat Jakob Melander, som representerar kvinnan, har uttalat sig i en intervju på TV4 där han påstår att felet har skett på grund av slarv från ATG:s sida, inte på grund av ett mjukvarufel.

Kvinnan spelade vid tillfället på spelautomaten Mega Cash Stacks från Yggdrasil och hade snurrat hjulen några gånger när det dök upp på skärmen att hon hade vunnit 13 miljoner kronor. Men när vinsten kom, var den bara 130 000 kronor. Kvinnan trodde att resten av pengarna skulle dyka upp senare, men fick istället information om att det hade uppstått ett grafikfel och att vinsten var på 130 000 kronor, inte 13 miljoner.

Risken att förlora hela vinsten

ATG har hävdat att det uttrycks tydligt i deras villkor vid mjukvarufel att inga insatser eller vinster är giltiga. Därför har ATG meddelat kvinnan att om hon går vidare med stämningen, riskerar hon att förlora hela vinsten på 130 000 kronor. Men kvinnans advokat ifrågasätter varför kvinnans insatser inte betalades åter om det verkligen hade varit ett mjukvarufel.

Cakka.se har varit i kontakt med experten Johannes Bergkvist som har uttryckt sin skepsis till ATG:s hanterande av den här situationen. Bergkvist säger följande: ”Det är alltid oroande när ett spelbolag hävdar att en stor vinst är ett tekniskt fel. Det är viktigt att alla spelbolag har en transparant och rättvist process för att hantera eventuella tvister med sina spelare, och det är upp till ATG att visa att de har handlat rätt i det här fallet.”

ATG i blåsväder

ATG har varit i blåsväder flera gånger det senaste året då de har anklagats för brister i sitt arbete mot penningtvätt och brister i självavstängningen på spelsidan. Båda ärenden ledde till varningar och sanktionsavgifter för spelbolaget. Nu hotar ännu en stämning att drabba ATG.