• februari 23, 2023
INTERIORRR

House of Philia, en av nordens största bloggar inom inredning

House of Philia är en blogg som handlar om livsstil och inredning. Den är faktiskt en av nordens största inom kategorin och drivs av Petra Maria Persdotter Öfverberg Bohman. Petra bor i Västerås och bloggar om sitt liv och sin inredning. På instagram har hon 33 000 följare.

Några snabba fakta om House of Philia

Drivs av Petra Öfverberg Bohman
KategoriLivsstil och inredning
Startades 2009
Adresshouseofphilia.elsasentourage.se

För några år sedan var det väl ingen som kunde ana att någon kunde försörja sig genom att blogga eller vara en så kallad influencer. Att tjäna pengar på att skriva dagbok på internet och ta bilder på soffbord låter kanske galet för den oinsatte, men idag är det ett yrke. En av nordens största bloggar inom livsstil och inredning är House of Philia, som drivs av Petra. Bloggen ligger på plattformen Elsas Entourage.

Petra bor i Västerås och har fyra barn tillsammans med sin man. Hon började blogga redan 2009 och har sedan dess inspirerat många med sina vackra foton och stora inredningsintresse. House of Philia finns även på Insta, där man kan se bilder från det stora vita huset samt House of Philias trädgård.

Färgkoder och barnrum

House of Philia har i många år inspirerat människor till att inreda sina bostäder vackert. En av de vanligaste sökorden gällande bloggen är faktiskt “House of Philia färgkoder” för att så många vill veta exakt vilken nyans hon har använt i sitt hem. Det är verkligen att var en inspiratör.

En annan sak som House of Philia är känd för, förutom sina färgkoder, är sättet hon inreder barnrum. Med fyra egna barn har hon ju skaffat sig lite erfarenhet. Barnrummen i huset brukar gå helt i vitt och vara lugna och harmoniska. Det mesta i House of Philias hus är faktiskt just vitt.

House of Philia och Bloggbevakning

Säg den kändis eller offentliga person som det inte skvallras om. House of Philia är inget undantag och hon har en egen kategori på skvallerbloggen Bloggbevakning. År 2016 skriver Bloggbevakning att House of Philia anklagar en annan inredningsbloggare för att härma henne och hennes inredningsstil. År 2020 skrev samma blogg att Petra som driver House of Philia reste utomlands, trots en pågående pandemi. Under 2022 rapporterade Bloggbevakning att House of Philia hade köpt en väldigt dyr soffa som kostade 118 000 kronor. Det är med andra ord inte särskilt uppseendeväckande eller smaskigt skvaller som finns om House of Philia.

Under 2022 hamnade House of Philia dock i rejält blåsväder på grund av en instagrampost, som uppmärksammades bland annat på Bloggbevakning. Instagramposten handlade om kriget i Ukraina och House of Philia skrev att det som händer i världen är hemskt och att det känns fel att lägga ut “glammiga bilder”. Texten tillhör en bild där House of Philia dricker champagne på ett spa, vilket enligt många räknades just som glammig och väldigt opassande.

Instagram

House of Philia finns, som alla etablerade influencers, på instagram. Där är flödet ljust, vitt och tillrättalagt. Det syns att Petra tycker om att ta foton. Bilderna är fina och det finns nästan 3 000 inlägg. Det finns bilder från huset, trädgården, Gotland och Frankrike. Ställen där familjen, med andra ord, spenderar mycket tid. 

Petra, som driver House of Philia, har fyra barn i åldrarna 19 till 3. Hur inredningen förblir vit och perfekt stylad med fyra barn är för många en gåta. 

Elsas Entourage 

House of Philia är en av bloggarna som hör till plattformen Elsas Entourage. Andra bloggar som finns där är:

  • Att vara någons fru
  • Anna Storm
  • Ranelidskan
  • Styling by Denice
  • Enarmade banditen

Plattformen startades av kvinnorna som var trötta på att tillhöra någon annans bloggplattform, så de tog helt enkelt saken i egna händer.