• januari 26, 2023
model123

Lisa Anckarman – extra allt

Lisa Anckarman blev känd för svenskarna genom sitt deltagande i Top Model men har haft fullt upp i karriären sedan dess. Hennes personlighet gör sig perfekt för en influencer med extra allt – från hårfärg till stil och engagemang. Vi tittar närmre på Anckarmans karriär och var hon står i livet idag. 

Kort om Lisa Anckarman

Fullständigt namnLisa Anna Sofia Anckarman Borg
Ålder33 år (1989)
Slog igenom iTop model Sverige 2014
YrkeStylist, tv-profil, influencer

Lisa Anckarmans karriär – från Top Model till modedesigner 

Anckarman deltog i Top Model 2014 och tog tillfället i akt att göra sig sedd och ihågkommen. Hon har därefter arbetat hårt med sitt personliga varumärke och gjort sig känd i diverse tv-program, som Youtube-stjärna, stylist, designer och mer därtill. 

Anckarmans Youtube-karriär började med hennes styling-kanal där hon snyggat till alla från vännen Armin Coric till influencers som Therese Lindgren och kändisar i melodifestivalen. Kanalen blev en succé som hon byggt vidare på och lanserade sitt egna märke Unlock 7 i mars 2021. Efter två släppta kollektioner bestämde hon sig dock för att lägga ner livet som designer. 

Utöver sina sociala medier, det Lisa Anckarman istället prioriterar idag tycks vara:

  • Podcasten Lika & Olika med Emelie Bergstedt
  • Deltagare i “Herren på täppan” i kanal 5
  • Deltagare i “Good luck guys” på Amazon Prime
  • Hennes “egna” koffeinfria kaffe
  • Produkten Kubik Hard Seltzer – 4,5 % blanddryck med smak av granatäpple 

Lisa Anckarman Borg och kärleken

Anckarman bor, tillsammans med sin numera make Henrik Elvejord Borg, i en lägenhet i Uppsala. De gifte sig under 2022 med familj och vänner närvarande. Det var inte så länge sedan vi såg henne med den förre partnern Mike som hon höll ihop med i sex år. Lisa berättade i sin podcast om deras uppbrott 2019. Det ska ha varit ett gemensamt beslut och de förblev vänner. 

Anckarman såg sin blivande make i TV-programmet Ex on the beach Norge och kontaktade honom via Instagram. De hade bara träffats tre gånger innan de åkte på semester tillsammans. I samma anda hade de bara varit ett par i knappt två år när de bestämde sig för giftermål. Det är tydligt att längden på förhållandet inte spelade någon roll, de visste båda vad de ville med kärleken. 


Anckarman på Tiktok, Youtube och i reality-TV

Lisa Anckarman tycks älska att dela med sig av sitt liv och finns att hitta i de flesta mediekanaler idag. På Youtube, utöver hennes stajlingprogram, har hon även många videos från livet med partnern i kanalen de kallar Lisa&Henrik – kärlek över gränsen. 

I podden Lika & Olika delar hon också med sig av allt från kärlek till ångest. Så här många följare har hon i sina olika kanaler:

  • Youtube: 183 000 prenumeranter
  • Instagram: 220 000 följare
  • Tiktok: 160 000 följare
  • Snapchat: 73 000

Jagad av hundar och trasigt korsband

Anckarman är inte sen med att hoppa på det mesta inom underhållning som kommer i hennes väg. Det är dock inte så lyckat alla gånger. När hon var med i programmet “Jagad av hundar” i TV3, där hon bokstavligt talat blev jagad av hundar, skadade hon sig ordentligt då hon kastade sig ner från en hög höjd i panik.

Samma otur blev ett faktum när hon trillade under inspelningarna till “Herren på täppan” i november 2022 och denna gång rök korsband och menisk. En operation ligger nu därför framför henne. I podden har hon berättat om hur ont det gjorde men framför allt hur tråkigt det var att inte kunna ge sitt allt i tävlingen. 

Lisa Anckarman och Boohoo 

Inte heller som influenser blir allt succé. Ett av de märken som Anckarman förknippats med är Boohoo som producerar kläder i England. De var i hetluften då det framgått hur arbetsvillkoren i deras fabriker i Leicester var under all kritik. De anklagades för att inte göra tillräckligt för att undvika detta “moderna slaveri” som kritiker kallat det.

Boohoo är förstås inte ensamt om att utnyttja billig arbetskraft världen över. Märken som Asos och Next, också engelska klädkedjor, var de snabba på att ta bort Boohoo ur sitt sortiment. De är däremot inte lika snabba på att se över övrig produktion av deras kläder i länder som Indien, Bangladesh och Sri Lanka. 

Det är den smutsiga baksidan av massproduktionen av kläder det ogärna pratas om inom modeindustrin. Ett sidospår kanske men oavsett så tycks Anckarman ha avslutat sitt samarbete med Boohoo till följd av skriverierna.